Swakopmund - Reisverslag uit Swakopmund, Namibië van Chris en Kay - WaarBenJij.nu Swakopmund - Reisverslag uit Swakopmund, Namibië van Chris en Kay - WaarBenJij.nu

Swakopmund

Door: Chris en Kay

Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay

16 Augustus 2008 | Namibië, Swakopmund

Na een bushcamp is het heerlijk om weer een paar dagen in een hotel te slapen. Privacy, een bed en geen dun matje, geen kou en wind, etc. We blijven 3 nachten en Swakopmund, de adrenaline city van Namibie. De eerste dag hebben we wat tijd om rond te lopen, te shoppen en te relaxen. Swakompund is redelijk duits, heel raar om te zien. Je kunt je zo voorstellen dat het Oktoberfest ook goed te vieren is in een van de bierstubes. s 'Avonds zitten helemaal beschaafd fris gedouchd en schoon aangekleed bij een Italiaans restaurant aan tafel. We drinken sinds lange tijd een flesje goeie ZA wijn en de calzone is top (met als vlees springbok...!) en Kay eet Zebra.
De volgende dag hebben we 2 activiteiten op het programma staan; sandboarden en quadbiken. Kay heeft nog nooit op een snowboard gestaan en vind de duin angstig stijl. Maar na een korte uitleg mogen we proberen van de zandduinen af te komen. Gelukkig gaat het opvallend goed! Je moet na een afdaling de duin weer omhoog klimmen, dus onze lichamelijke inspanningen van de dag zijn helemaal goed! Het boarden is lastiger dan snowboarden maar toch gaat het goed. Het bochten draaien zit er nog niet helemaal in maar we komen met een redelijke hoge snelheid de berg af. Het idee is gewoon cool, boarden van een zandduin!!! Degenen die niet wilden sandboarden kregen de mogelijkheid om met een soort van multiplex plaat de duinen af te glijden. Wij haken in bij de laatste en meest spectaculaire afdeling, waarbij je snelheden tussen de 60 - 80 km kan halen. Supergaaf.
In de middag worden we opgehaald voor het quadbiken. De tocht door de zandduinen duurt 2 uur en was behoorlijk spectaculair. En Kay doet goed haar best en komt niet in het 'slome klasje' terecht dat voor 'the nice scenery' gaat, maar doet lekker mee met de mannen!
Echt cool, voornamelijk door de snelheid (ongeveer 70 km per uur) en de af en toe steile zandduinen.
Onze groepsvrinden gingen allen op zoek naar een leuk restaurantje buiten de deur, wij verkozen toch de italiaan. Na een flink aantal drankjes schuif je zo'n pizza toch met gemak naar binnen en konden we onze ogen letterlijk niet langer open houden dan 5 minuten. Dus werden we opeens rond één uur snachts wakker, met keihard de TV aan... oeps!

En na onze drie dagen beschaving zijn we weer helemaal klaar voor onze buschcamp bij Spitzkoppe. Heel erg mooie omgeving, en over een paar honderd jaar ziet het er vast weer heel anders uit door de erosie (overdag heel erg warm, snachts erg koud waardoor de rotsen langzaam afbrokkelen). In Namibie hoef je echt maar een paar uur te rijden om weer in een compleet andere omgeving te zitten!