Cheetah farm / Himba Tribe/ bushcamp
Door: Chris en Kay
Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay
14 Augustus 2008 | Namibië, Outjo
Na het mooie Etosha park gaan we 2 nachten naar een Cheetah farm. De Afrikaanse eigenaar bezit een paar tamme cheetahs en ongeveer 20 wilde beesten. Bij de ingang van het huis van de eigenaar staat ook een jonge giraffe, erg lief!!! Favo van Kay, zie ook foto's. De zoons van de eigenaar vonden de giraffe vast in een soort van prikkeldraad en hebben het beestje meegenomen en verzorgd. Het beest is nu gewend aan mensen en we kunnen het beest aaien en erg dichtbij komen.
De tamme cheetahs springen af en toe op en rennen weg, we zien hoe snel ze zijn, wegrennen heeft geen zin haha. Ze halen over de 120 km per uur... Blijkbaar vinden ze de blote benen van Kay erg aantrekkelijk, er blijft er eentje maar likken en likken. Dus geen scrub-behandeling voor Kay in Kaapstad, die tong als schuurpapier heeft dat werk al gedaan.
Aan het eind van de middag staan we weer klaar voor de volgende mooie ervaring; het voeren van de wilde cheetahs. We rijden rond in een open truck en als we het afgeschermde gebied binnen rijden worden we gelijk gevolgd door een tiental cheetahs, erg mooie beesten, en hongerige beesten... Na een half uur rijden stoppen we en worden de stukken vlees links en rechts van de truck gegooid. De cheetahs springen en vechten om het vlees, het gaat er best hard aan toe.
Op onze tweede dag maken we een mooi speciaal ochtend-uitje naar de Himba's. Wat ons verteld is, is dat er slechts 1000 man over zijn van deze stam. In de omgeving van de Cheeta farm staat in the middle of nowhere een kleine 'nederzetting' waar ongeveer 70 mensen wonen. We zien voornamelijk vrouwen en kinderen. Het leven is niet monogaam, de mannen komen sporadisch langs bij de vrouwen en het maakt ds niet uit van hoeveel mannen een vrouw kinderen heeft. Als ze maar veel kinderen hebben. We krijgen nog wat uitleg, het blijkt dat deze mensen ook weten te overleven door de giften van bezoekers en een Nederlandse (!) hulporganisatie. Chris voelde zich wel thuis tussen al dat naakt en kon zich wel vinden in de leefwijzen zoals zij die nastreven... hihi
Wel heel erg bijzonder om daar langs te zijn geweest. En als we later naar wat postcards aan het kijken zijn zien we nota bene een aantal bekende gezichten.
Na de Cheetah farm is het weer tijd voor een bushcamp avond om onze rit naar Swakopmund te onderbreken. Na een lange rit door een erg mooie woestijn en gebergte gaan we op zoek naar een plek in de middle of nowhere om te kamperen. Het is momenteel het droge seizoen en we scheuren met een jeep door een droge rivierbedding in onze zoektocht naar de perfecte kampeerplek. Mooi plekje gevonden, en bezaaid met verse olifanten-poep. Was briljant geweest als we de woestijn-olifant ook hadden gezien maar helaas... niets... De avond blijven we met de drie musketeers over bij het kampvuur, en echt hilarisch: na een half uurtje zijn ze echt helemaal 'op hun gemak' en houden we voor het eerst een scheten-wedstrijd. Briljant! Maargoed, je had erbij moeten zijn...
Het is voorlopig de laatste overnachting in een tent nu we 3 nachten slapen in een hotel in Swakopmund!
18 Augustus 2008 - 16:09
Simone:
Hoi Kay en Chris,
Wat super om al jullie berichtjes te lezen! En die foto's zijn inderdaad ongelofelijk. Wauw, echt heel mooi. Dat jullie dit allemaal echt gezien hebben! Ik heb nog 2 weken vakantie en dan weer aan de slag! Maar ik blijf jullie volgen:P Liefs Simone