Etosha National Park
Door: Chris en Kay
Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay
11 Augustus 2008 | Namibië, Windhoek
De dag na het vliegen over de Okavanko Delta rijden we naar Namibie en overnachten we net over de grens op weg naar Etosha National Park. We merken gelijk dat de wegen in Namibie perfect zijn. Dit komt kennelijk doordat Namibie ooit een kolonie is geweest van Duitsland. En nog steeds gebruiken de Duitsers deze wegen voor het testrijden van hun nieuwe auto's! Onderweg stoppen we omdat we langs de weg weer heel veel wild zien, olifanten of struisvogels, het maakt allemaal niet uit. En wat een ruimte heeft Namibie, een groot land met maar een paar miljoen inwoners.
De campsite bezit een croc & hippo prove cage swimming pool. Grappig om daar in te zwemmen, toch spannend ook al weet je dat er niets kan gebeuren. Het geeft al een beetje een idee hoe eng Great White Shark Diving gaat worden in Zuid Afrika....
De volgende dag bezoeken we eerst de grootste ingeslagen meteoor ter wereld (Hobas Meteor crash site) voordat we Etosha park binnen rijden. We blijven de nacht slapen in Namutoni Fort. Het Fort heeft ook een drinkplaats voor de dieren die tijdens het donker verlicht is. Aangezien we de Jackals in overvloed over de campsite zien lopen verwachten we er best veel van, helaas is er in de avond weinig te zien, helaas, twee eenden haha.
De volgende dag hebben we twee game drives, éé in de ochtend van een paar uur, en in de middag op weg naar de volgende bestemming, Halali. We zien voor het eerst Rhino's!!! Wat een heftig beest, echt uit de prehistorie, en het loopt vlak langs onze auto! We kunnen niet wegrijden want er staan 2 olifanten 'in de weg'. Je moet ook gewoon stil blijven staan omdat de beesten je dan als een vast object zien. Of rustig achteruit rijden als een olifant je toch wil chargen. Na het eten 's avonds gaan we naar de drinkplaats bij Halali om te kijken of er beesten zijn. Het duurt even maar na een uur lopen er 3 rhino's en 4 hyena's rond, cool! En zo mooi om te zien hoe de hyena's de rhino's uitdagend zitten te treiteren. Wat is de hyena een brutaal beest!
In de ochtend rijden we naar een plek dat nog meer wildlife schijnt te hebben bij de drinkplaats, Okaukuejo Camp. Bij aankomst worden we al helemaal blij van alle voorzieningen. En de drinkplaats voor de beesten is hier echt GIGANTISCH. De beesten komen hier met z'n allen aan, je ziet echt alles door elkaar lopen. Na het eten gaan we met veel lagen kleren en een slaapzak op een bankje zitten en wachten we rustig af. Het blijft de hele avond een spectakel, groepen giraffen, rhino's en olifanten komen en gaan. Vooral de spelletjes tussen de rhino's en olifanten zijn mooi om te zien. Uiteindelijk druipt de rhino's toch altijd af.
Okaukuejo is nu samen met South Luangwa NP in Zambia onze favoriet! Echt BRILJANT!!!!!!!!!!!