Okavango Delta - Reisverslag uit Gaborone, Botswana van Chris en Kay - WaarBenJij.nu Okavango Delta - Reisverslag uit Gaborone, Botswana van Chris en Kay - WaarBenJij.nu

Okavango Delta

Door: Chris en Kay

Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay

05 Augustus 2008 | Botswana, Gaborone

Vroeg in de morgen rijden we per open truck naar de entrance van de Okavango Delta. Een dag eerder hadden Tove en Kay al last van bevriezingsverschijnselen dus regelen ze snel met de truck-driver dat ze voorin mogen zitten, en laten ze de mannen vernikkelen van de kou. Bij aankomst stappen we per twee in Mokoro's (uitgeholde boomstammen) en worden we door onze "polers" naar onze kampeerplek gebracht. De Mokoro's liggen erg laag in het water, maar enkele centimeters van het wateroppervlak. Een hele mooie tocht door de mooiste natuur. Het water is hier zo schoon dat we het gewoon kunnen drinken. Je mag wat tandpasta meenemen maar voor de rest geen vloeibare middelen aangezien dat het milieu kan schaden.
Na het opzetten van ons kamp gaan we er te voet op uit. Van dichtbij zien we olifanten (die palmvruchten uit een boom schudden!), vele mooie vogels, een python spoor (jammer genoeg niet de python zelf), uilen, hippo's en een honey badger. De zebra's zien er hier heel anders uit, geen zwart-witte strepen maar meer wit-bruin-zwart combinatie.
In de avond is het ouderwets BBQ-en en rondom het kampvuur zitten. Geen wc maar een gat in de grond waar je je behoefte in doet. Een schep zand er overheen en klaar. De 'wc' is ongeveer 50 meter lopen van het kamp en in de avond of nacht is het minder prettig omdat er dieren kunnen rondlopen die wellicht willen aanvallen. In de nacht horen we de olifanten en leeuwen om onze tent (gelukkig wisten we niet dat het leeuwen waren, dat hoorde we pas in de ochtend van de gids).

De volgende dag gaan we zwemmen op een plek waar het relatief veilig is. De crocs zitten op 50 meter afstand en komen blijkbaar niet op de plek waar wij een beetje zwemmend aan het frisbeeen zijn met onze groepsvrinden. Eind van de middag trekken we er met de Mokoro's op uit om zo dicht mogelijk bij de hippo's te komen. Inmiddels hebben we een nieuwe naam voor onze drie Engelse mannen, ze zijn na een paar dagen al omgedoopt tot "paparazzi" omdat ze op elk moment van de dag de telelens tevoorschijn halen om dat oh zo bijzondere miertje ook op de kiek te kunnen zetten. Stoer vertellen ze dat ze op hun vorige vakantie wel 73 gigabite aan foto's hadden gemaakt! Ohhhh, wat COOL!!!!
Maar, om weer even op het hippo-mokoro verhaal terug te komen, wel spannend omdat zo'n uitgeholde boomstam niet echt stevig op het water lijkt te liggen en je geen uitvlucht mogelijkheden hebt.

De tweede avond praten we met onze paparazzi vrinden nog lang over de sterren, het heelal, meteorieten, zonsverduisteringen, satelieten etc. Het is duidelijk dat de drie heren elkaar kennen van hun Natuurkunde studententijd. Wel leuk om er wat meer over te horen, en de drie musketeers genieten er ook intens van om over hun geliefde onderwerp te vertellen.
Al met al is onze eerste bush-camp experience helemaal geslaagd als we moe ons tentje in kruipen! De volgende morgen bij het oprollen van de tent liep er nog net een schorpioen weg langs Chris z'n hand, ach, da's tegenwoordig ook niet meer zo apart!!!!! ahhhh!!!!

Gelukkig hebben we nog een mooi toegift, we vliegen op de derde dag na terugkomst in Maun ook nog in een klein vliegtuigje over de Delta. Heel erg mooi om vanuit de lucht hele kudde's olifanten te zien en het waterstelsel van boven te kunnen bewonderen! Het opstijgen en landen is top. Aanrader, een must, echt heel erg mooi!