Chobe National Park
Door: Chris en Kay
Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay
01 Augustus 2008 | Botswana, Gaborone
Chobe National Park is heel mooi vanuit het water, en tijdens de zonsondergang zien we de mooiste olifanten en hippo's die met hun bekken wijd aan het gapen waren. Briljant!!!!!!!!!!!!!!
Tijdens onze zeer koude morning game drive zien we twee leeuwen rondrennen, en een paar impala's. Toch heel anders dan in South Luangwa in Zambia, aangezien daar veel meer dieren rondlopen! Gelukkig worden we op de terugweg nog blij verrast met nog twee leeuwen die onder een boom aan het luieren zijn. Onze gids neemt ons wel heel erg letterlijk en komt zo dicht bij dat een van de twee leeuwen aanstalte maakt om de auto aan te vallen. ahhhhh!!!! Blij als we weer terug zijn dus. Meteen na terugkomst stappen we weer in de jeeps en rijden we naar Maun, startpunt voor onze driedaagse tour in de Okavango Delta. We komen onderweg al dezelfde mensen tegen, het is duidelijk een hele populaire route!
Een groepsreis zou natuurlijk geen groepsreis zijn zonder wat dynamiek. Onze 'groepsleiders' heten Sas en Skanky en leiden al meer dan acht jaar mensen over de hele wereld. Clive is een Namibier en is chauffeur en ondersteunt met alles. Pat en Mark uit Engeland en Anthony en Jo uit China zijn al zeven weken onderweg en in die zeven weken is een spanning onstaan die echt te snijden is. Je ziet de vrouwen met dodende blikken en afschuw naar elkaar kijken, het is echt heel naar en tegelijkertijd hilarisch. Volwassen oude mensen die op een kinderachtige manier met elkaar omgaan. Dat gaat nog wat worden!
Verder komen de oordoppen echt HEEL ERG GOED van pas. Het snurkende kabaal tijdens het kamperen in de natuur is echt oorverdovend. En met die doppen in moet je alleen wennen aan je eigen ademhaling en heb je verder nergens last van. Oh ja, en niet te veel drinken 's avonds, want die tent uit gaan op zoek naar een WC is ook niet altijd even handig. En oog in oog komen te staan met een Hippo of Olifant... geen aanrader!