Victoria Falls - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Chris en Kay - WaarBenJij.nu Victoria Falls - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Chris en Kay - WaarBenJij.nu

Victoria Falls

Door: Chris en Kay

Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay

30 Juli 2008 | Zambia, Livingstone

Nadat we onze spullen bij Grotto gebracht hadden waar we kennis maakten met ons nieuwe "huisje", een spikspinternieuwe tent, naar de Vic Falls! Helaas is het nu niet mogelijk om vanuit Zimbabwe naar de Falls te kijken. Visa zijn opeens heel erg duur geworden, dus blijven we aan één kant. Chris wordt bij binnenkomst door een baviaan aangevallen maar na het afstaan van onze appeltjes houden ze ons met rust. Ook zien we weer de vervet monkey, maar nu met de mannelijke blauwe ballen! Dat was ons nog niet eerder opgevallen. De Falls zijn echt briljant! En niet één maar twee regenbogen te zien!
Aan het eind van de middag ontmoeten we onze mede-reisgenoten voor de komende maand. De groep lijkt ok (komen we over een paar weken nog op terug haha). Grappig om dat op een sunset/booze cruise te doen. Mooie zonsondergang maar het ging meer om de drank. Chris zoekt meteen een bosje op nadat we aan land zijn gekomen... hihihi. En snachts horen we Tove, een fins meisje, ook flink tekeer gaan naast haar tent. Hahahaha.
De Adrenaline Day zorgt gelukkig echt voor adrenaline. Eerst 55 meter abseilen om rustig in te komen. Daarna fox-sliding. Er zijn een aantal kabels over een ravijn gespannen en als een superman ren je het ravijn in. Beetje onnatuurlijk maar leuk! En daarna was het tijd voor de Gorge Swing. Je springt dan het ravijn in, je zit vast aan een touw dat halverwege aan een kabel vast zit waardoor je heen en weer zwiept. Vrije val is maar vier seconden maar het voelt wel heel raar! Ik vind het toch wel cool om te proberen. Er kwam wel een oerkreet uit mn keel...Chris houdt het bij deze laatste activiteit bij foto's maken...

Voordat we vertrekken richting Botswana gaan Chris en ik nog met leeuwen lopen. Dit bestond eerst in Zimbabwe maar is nu naar Zambia gehaald. Helemaal geweldig, en binnen een paar minuten vergeet je dat je met wilde beesten aan het lopen bent! Je hebt wel de hele tijd een stok in je hand waar je ze mee moet afleiden zodat ze niet naar je armen of benen grijpen... Ze blijven natuurlijk wel onberekenbaar waardoor alles kan gebeuren mocht je een onverwachte of verkeerde beweging maken. De leeuwen zijn nu pas 17 maanden oud (rond de 140 kilo) en worden pas over een jaar weer helemaal vrijgelaten. Het was vooral een hele mooie ervaring omdat we maar met z'n tweeen waren, normaal ben je met een grote groep!

Na de Lion Walk stappen we met de hele groep in drie jeeps om naar Botswana te rijden. De groep bestaat trouwens uit een Engels koppel, een koppel uit Nieuw Zeeland en Australie die in China wonen, drie droge Engelse mannen en een koppeltje, Oliver en Tove (hij uit Engeland, zij uit Finland), die laatsten hadden we al in Malawi ontmoet.