Mlilwane Willife Sanctuary, Pigs Peak - Reisverslag uit Ezulwini, Swaziland van Chris en Kay - WaarBenJij.nu Mlilwane Willife Sanctuary, Pigs Peak - Reisverslag uit Ezulwini, Swaziland van Chris en Kay - WaarBenJij.nu

Mlilwane Willife Sanctuary, Pigs Peak

Door: Chris en Kay

Blijf op de hoogte en volg Chris en Kay

02 Oktober 2008 | Swaziland, Ezulwini

Swaziland, we hebben er nog geen voorstelling bij maar we hebben al wel goeie verhalen gehoord. Het is een klein land dat eerder onafhankelijk is geworden dan Z-Afrika en waar je in een paar uur doorheen rijdt. We rijden naar Ezulwini, waar we hopenlijk wat leuke crafts gaan kopen. We slapen in een hostel op een berg, midden in een gebergte met erg mooie natuur en veel antilopes. De sfeer is erg relaxed. Het hostel heeft een groot zwembad, veel vogels en de bediening bestaat uit een aantal big mama's en is erg vriendelijk. We kunnen er zelf koken en we besluiten er een paar dagen te blijven. De craft winkels vallen helaas tegen, althans, het is leuk maar we weten al precies wat we zoeken. Ook gaan we naar een tradionele Swaziland stam waar we uitleg krijgen over de gewoontes en leefwijze van de bevolking. Het valt op dat de man nogal een superieure positie had en nog steeds heeft tov de vrouw en ze nogal eigenaardige gebruiken hebben, zo anders dan wij leven.

We rijden van ongeveer het midden van Swaziland naar het noorden, Piggs Peak. Bekend om de bergachtige scenery. De rit er naartoe is prachtig. We kregen een tip om ergens te overnachten maar onze verwachtingen bleken te hoog. Misschien zijn we dan ook wel te verwend geraakt na 9 maanden reizen...
We kiezen ervoor om via het noorden naar Z-Afrika te rijden en wel naar Nelspruit om daar onze visum te regelen voor Mozambique. De weg naar de grens blijkt erg listig voor ons autotje. Weer veel stenen op een grindpad waarbij de kans op een lekke band groot is. We rijden door de bergen met een topuitzicht. We juigen als we eindelijk de grens bereiken en niets met onze auto mankeert. Echter vanaf de grens lezen we op een bord dat de komende 30 km de weg erg slecht is wegens wegwerkzaamheden, dat is een tegenvaller. Gelukkig na 20 min verandert de bergweg in een normale weg, zodat we kunnen genieten van de uitzichten. Heel speciaal en het geeft weer een gevoel van vrijheid als je hier zo rondrijdt.

• 03 Oktober 2008 - 16:14

Marije:

Kay, je had me niet moeten attenderen op deze site!! Heb de afgelopen 2 dagen af en toe even gelezen en foto's gekeken, heb nu zelf het idee dat ik op reis ben.. maar ja, niets is minder waar.
    Heerlijk, maar wel erg jaloersmakend...
    Trouwens, iets van 1 op de 4 mensen die je tegenkomt in Swaziland is prins of prinses huis, omdat die Koning 50 vrouwen heeft en dat al generaties achter elkaar.
    Liefs en enjoy!
    Marije